T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

Mesleki Becerilerin Geliştirilmesi Projesi

Haber Detayları

Mesgep'le 7 Bin Ev Hanimi Meslek Sahibi Oldu

13 Kasım 2017 Pazartesi
Image

Milli Egitim Bakanliginca (MEB) 35 ilde engelli, mahkum ve siddet magduru kadinlar gibi özel politika gerektiren gruplara yönelik uygulanan Mesleki Becerilerin Gelistirilmesi Projesi'nden (MESGEP) 4 yilda 18 bin 95 kisi yararlandi.

MEB Mesleki ve Teknik Egitim Genel Müdürlügü ile Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügünce yürütülen MESGEP, 35 ilde özel politika gerektiren gruplarin hayat kalitelerinin yükseltilmesine katki saglayacak mesleki egitim faaliyetlerinin planlanmasi ve uygulanmasi için ihtiyaç duyulan bilgilerin üretilmesi amaciyla 2013'de basladi.

Proje kapsaminda bugüne kadar 18 bin 95 kisi, meslek edindirme kurslarina basvurdu. Bu kapsamda açilan bin 18 kursta, 15 bin 383 kisi halen egitim aliyor.

Projeye en fazla ev hanimlari ilgi gösterdi. Meslek sahibi olmak isteyen 7 bin 497 ev hanimi MESGEP'e basvurdu. Hiçbir meslegi olmayip meslek edinmek isteyen 3 bin 911 kisi, ikinci grubu olusturdu.

Engeli dolayisiyla egitime devam edemeyen 934 kisi, güvenlik nedeniyle göç eden bin 193, cezaevlerinde kalan veya tahliye olup meslek ögrenmek isteyen 2 bin 636 kisi kurslara basvurarak meslek sahibi oldu.

Siddet magduru 222 kadin, muhtaç durumdaki dul ve yetim 362 kisi ile egitime erisim firsati bulamayan bin 340 kisi MESGEP ile 35 ilde meslek edinerek istihdama katildi.

- 81 ilde 52 alanda egitim

MEB 2017 Stratejik Plani'nda yer alan MESGEP'in sürdürülebilirligini saglamak için 81 ili kapsayacak sekilde uygulanmasi planlaniyor.

MEB Mesleki ve Teknik Egitim Genel Müdürlügünce, örgün mesleki ve teknik egitimin yayginlastirilmasi için verilen egitimlerin 2016-2017 egitim ögretim yilinda baslayip kademeli olarak 12 meslek grubundan 52'ye çikartilmasi amaçlaniyor.

Mesleki ve teknik egitimdeki ögrencilerin atölyelerde nitelikli egitim alabilmesi amaciyla atölye donanimi ve pratik egitimlerinde kullanilacak malzemelerin temini için 10 yil süresince ihtiyaç olan ödenegin aktarilmasi ile sektörün talebi dogrultusunda kisilerin mesleki yeterliliklerinin kazandirilmasi saglanacak.

Bakanlik, kurslar için gerekli olan 7 milyon 530 bin liralik bütçeyi illere aktardi.


Geri Dön