T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

Mesleki Becerilerin Geliştirilmesi Projesi

Haber Detayları

Kars'ta MESGEP Bilgisayar Kursu Tamamlandi

13 Kasım 2017 Pazartesi
Image

Kars'ta MESGEP Bilgisayar Kursu Tamamlandi

Milli Egitim Bakanligi’nin Mesleki Becerilerin Gelistirilmesi Projesi (MESGEP) projesi kapsaminda Kars Atatürk Kiz Teknik ve Lisesi’nde açilan bilgisayar kursu tamamlandi. Önümüzdeki hafta sinava girecek olan kursiyerler alacaklari sertifikalarla meslek hayatina atilma sansini yakalayacaklar.

Milli Egitim Bakanligina bagli Mesleki ve Teknik Egitim Genel Müdürlügü’nün

Sorumlulugunda yürütülen proje 35 ilde uygulanmakta. Kars’ta ise Atatürk Kiz Teknik ve Lisesi pilot okul seçildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi Adalet Bakanligi, Içisleri Bakanligi, Türkiye Is Kurumu Genel Müdürlügü, Türkiye Istatistik Kurumu Baskanligi, Isveren ve Isçi Sendikalari, Sivil Toplum Kuruluslari ve Engelli Derneklerinin katkilariyla sürdürülen proje pilot illerde meyvelerini vermeye basladi.MEGEP projesi, özel politika gerektiren gruplara, ilgi ve yetenekleri göz önüne alinarak meslek edindirmek, bu becerilerini üst seviyelere çikararak mesleki yeterlilik kazandirmayi amaçliyor.

KIMLER YARARLANABILIYOR?

Herhangi bir nedenle örgün ya da yaygin egitim disinda kalmis, egitime erisim firsati bulamamis ya da ortaögretim kurumlarindan mezun olup herhangi bir meslegi olmayan, basta kiz çocuklari olmak üzere 15 yas üzeri çocuk ve gençler ile denetimli serbestlikten yararlananlar. Ayrica, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlügü yurtlarinda (SHÇEK) kalan 15 yas üzeri çocuk ve gençler, engeli dolaysiyla egitime erisim saglayamamis gruplar. Yine, herhangi bir nedenle özgürlügünden yoksun 15 yas üzeri çocuk ve gençlerle yetiskin kadin ve erkekler, mesleki beceri kazanmak isteyen ev hanimlari, dul ve yetimlerin yaninda göç etmis kisiler gibi özel politika gerektiren bireyler projeden yararlanabiliyor.

Türkiye genelinde 35 ilde uygulanmakta olan MESGEP’in Kars’taki koordinatör okulu olarak Atatürk Kiz Teknik ve Meslek Lisesi seçildi. Bu kapsamada okulda 3 kurs açildi. 11 Ocak -31 Mayis tarihleri arasindaki 280 saatlik Asçi Çiragi Yardimciligi Kursu 2 sinif olarak açildi ve toplamda 39 kayitli ögrencisi bulunmakta.

4 Ocak-16 Mart tarihleri arasinda egitim verilen 160 saatlik Temel Bilgisayar Okuryazarligi Kursuna da 18 kursiyer devam etti.

21 kursiyeri bulunan 160 saatlik 10 Parmak Hizli Klavye Kursu da 7 Ocak’ta basladi, 5 Haziran’da sona erecek.

Her kurs bitiminin ilk haftasinda sinav yapilacak ve bu sinav sonrasinda basarili olanlara sertifikalari verilecek.

Bu proje toplumlarin oldugu kadar bireylerin refahi ve mutlugu her bireyin ilgi ve yetenekleri dogrultusunda egitim almasina bagli olarak hazirlaniyor. Toplumun fertlerini ekonomik ve sosyal hayata katilmaktan alikoyan engelleri kaldirarak dezavantajli gruplarin hayatini degistirmeyi ve gelecege ümitle bakmalarini hedefliyor. Mesleki Becerilerin Gerçeklestirilmesi Projesi’nin, belirtilen amaçlar çerçevesinde kursiyerlere ve beraberinde Kars’ta katki saglamasi bekleniyor.

MEGEP Projesi kapsaminda açilan temel bilgisayar kursu açildigini söyleyen Bilgisayar Ögretmeni Al Çetinkaya, 160 saatlik kursun bugün sona erdigini ve haftaya sinav yapilacagini belirtti. Ögrencilere basarilar dileyen Çetinkaya, aldiklari sertifikalarin hayatlari boyunca faydasini göreceklerini kaydetti. Temel bilgisayar bilimleri, parçalarin taninmasi, ofis programlari, slayt hazirlama gibi internet kullanimini ögrendiklerini ifade eden Çetinkaya, kursiyerlerin burada almis odlulari egitimle bilgisayari rahat kullanabileceklerine de vurgu yapti.

Kursiyerler, Aysel Eres, Emine Mizrap, Derya Emre, Suna Temizkan, Aslihan Cengiz de bilgisayar kullanimin günlük yasamdaki önemine deginerek bu gaye ile geldikleri kursta bilgisayar kullaniminda gerekli olan bilgileri aldiklarini ve sinavi da basariyla geçmeyi arzuladiklarini söylediler. Kursiyerler ayrica, kursun hazirlanmasi ve hayata geçirilmesinde emegi geçen kurum ve kuruluslara, okul idaresi ve ögretmenlerine tesekkür ettiler.

Milli Egitim Sube Müdürü Yunus Çelik ve Atatürk Kiz Teknik ve Lisesi Müdiresi Asalet Atalay da kursiyerleri katilimlari için tesekkür ederek hayatlarinda basarilar dilediler.


Geri Dön