T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

Mesleki Becerilerin Geliştirilmesi Projesi

Haber Detayları

Aydin Mesgep’te Türkiye Ikincisi Oldu

29 Aralık 2017 Cuma
Image

Mesleki Becerilerin Gelistirilmesi Projesi (MESGEP) kapsaminda Aydin’da açilan kurslar ve katilan kursiyer bazinda 35 il içinde Aydin 2'inci sirada yer aldi.
2011-2015 Yili Yatirim Programinda bulunan ve ‘Özel Politika Gerektiren’ kisilere meslek kazandirmayi amaçlayan Milli Egitim Bakanligi MESGEP bölge toplantisi Ankara Baskent Ögretmenevinde yapildi. Özel politika gerektiren gruplara, ilgi ve yetenekleri göz önüne alinarak meslek edindirmek, bu becerilerini üst seviyelere çikararak mesleki yeterlilik kazandirmak, Mesleki Teknik Egitim Kurumlarindaki insan kaynaklari kapasitesini artirmak amaciyla 35 ilde MESGEP projesi uygulandi. Proje kapsaminda Aydin açilan kurslar ve katilan kursiyer bazinda 35 il içinde ikinci sirada yer aldi.
“35 IL IÇINDE IKINCI SIRADA YER ALDIK”
MESGEP kapsaminda bitirilen kurslar ile istihdamin daha kolay oldugunu belirten Aydin Milli egitim Müdürü Pervin Töre, “Engeli dolayisiyla egitime erisim saglayamamis gruplar, güvenlik nedeniyle göç etmis kisiler, siddet magduru kadinlar, egitime erisim firsati bulamamis bireyler, muhtaç durumdaki dul ve yetimler, cezaevinden tahliye olmus veya olmamis bir mesleki becerisi olmayan veya meslek degistirmek isteyenler, bir meslek sahibi olmak isteyen ev hanimlarina, MESGEP kapsaminda ilimizde açilan kurslar ve katilan kursiyer bazinda 35 il içinde ikinci sirada yer aldik. Bu kurslari bitirenler daha kolay istihdam edilebilmektedirler. Bu alanda açilan kurslar için kursiyerlerimize malzeme destegi verilmektedir. Ilimizde bu çalismalar tüm hiziyla devam etmektedir” dedi.


Geri Dön